Herplaatsingspagina

Het komt soms voor dat wij voor één van onze honden een nieuw tehuis moeten zoeken. Ondanks alle inspanningen van puppycoaches, trainers lukt het niet iedere hond om assistentiehond te worden.

Er zijn verschillende fases in het assistentiehondenprogramma waarop er soms besloten moet worden om een hond niet verder te laten gaan. Dit kan zijn aan het begin van het programma omdat ze qua gedrag net niet goed genoeg zijn of dat ze hun medische keuringen niet halen, maar ook soms verder op in een opleiding kan het zijn dat er alsnog besloten wordt om niet verder te gaan. Of een hond heeft als assistentiehond zijn taak bij een cliënt erop zitten en kan daar niet blijven.

Voor die honden zoeken wij dan een goed thuis. Plaatsingen doen we niet zomaar en we zullen naast eerst een telefonisch onderhoud ook nog een persoonlijk gesprek willen voordat we een beslissing nemen waar de hond het beste geplaatst kan worden.

Wij plaatsen de honden door middel van een houders contract. Voor ons de hond die het niet haal net zo belangrijk en we willen dan dat ze goed terecht komen en bijvoorbeeld ergens gaan zwerven als het niet gaat.

Wij plaatsen de honden niet gratis, de prijzen verschillen en we kijken voor per hond wat reëel is en wat de reden van herplaatsing is. Deze gelden worden gebruikt voor het aanschaffen van nieuwe pups en andere zaken die van belang zijn om onze school goed te laten functioneren.

We hanteren een wachtlijst. Dit is niet een lijst waar we hanteren wie het eerst komt….

Als wij een hond hebben die herplaatst moet worden dan kijken we wat voor mensen er op de lijst zijn en of daar misschien een match tussen kan zitten. Soms nemen we contact op met meerdere mensen om zo echt de juiste plek te vinden voor de hond.

Het kan ook voorkomen dat wij niet een geschikte match op onze wachtlijst vinden en dan zullen wij op deze site een oproep plaatsen. Ook mensen die hierop reageren lopen de normale procedure.

De wachtlijst kan wel oplopen tot een jaar of langer. We weten natuurlijk niet wanneer een hond moet worden herplaatst.   

Wilt u op de wachtlijst geplaatst worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u om het door te en heeft u nog ruimte om ook nog uw vragen te stellen.

Wij zoeken voor onderstaande honden een nieuw huisje:

 
Op dit moment hebben wij geen honden om te herplaatsen. Wel kunnen wij u op een lijst plaatsen als u het inschrijfformulier invult. 

Inschrijfformulier

Reacties zijn gesloten.