Herplaatsingspagina

Het komt soms voor dat wij voor één van onze honden een nieuw tehuis moeten zoeken. Ondanks alle inspanningen van puppycoaches, trainers lukt het niet iedere hond om assistentiehond te worden.

Er zijn verschillende fases in het assistentiehondenprogramma waarop er soms besloten moet worden om een hond niet verder te laten gaan. Dit kan zijn aan het begin van het programma omdat ze qua gedrag net niet goed genoeg zijn of dat ze hun medische keuringen niet halen, maar ook soms verder op in een opleiding kan het zijn dat er alsnog besloten wordt om niet verder te gaan. Of een hond heeft als assistentiehond zijn taak bij een cliënt erop zitten en kan daar niet blijven.

Voor die honden zoeken wij dan een goed thuis. Plaatsingen doen we niet zomaar en we zullen naast eerst een telefonisch onderhoud ook nog een persoonlijk gesprek willen voordat we een beslissing nemen waar de hond het beste geplaatst kan worden.

Wij plaatsen de honden door middel van een houders contract. Voor ons de hond die het niet haal net zo belangrijk en we willen dan dat ze goed terecht komen en bijvoorbeeld ergens gaan zwerven als het niet gaat.

Wij plaatsen de honden niet gratis, de prijzen verschillen en we kijken voor per hond wat reëel is en wat de reden van herplaatsing is. Deze gelden worden gebruikt voor het aanschaffen van nieuwe pups en andere zaken die van belang zijn om onze school goed te laten functioneren.

We hanteren een wachtlijst. Dit is niet een lijst waar we hanteren wie het eerst komt….

Als wij een hond hebben die herplaatst moet worden dan kijken we wat voor mensen er op de lijst zijn en of daar misschien een match tussen kan zitten. Soms nemen we contact op met meerdere mensen om zo echt de juiste plek te vinden voor de hond.

Het kan ook voorkomen dat wij niet een geschikte match op onze wachtlijst vinden en dan zullen wij op deze site een oproep plaatsen. Ook mensen die hierop reageren lopen de normale procedure.

De wachtlijst kan wel oplopen tot een jaar of langer. We weten natuurlijk niet wanneer een hond moet worden herplaatst.   

Wilt u op de wachtlijst geplaatst worden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u om het door te en heeft u nog ruimte om ook nog uw vragen te stellen.

Inschrijfformulier

IN DE SPOTLIGHT! HERPLAATSER

Gepensioneerde poedel 11 jaar

Een vrolijke en eigenwijze dame. Je ziet zeker niet aan haar dat ze alweer 11 wordt de komende maand. Lekker samen wandelen doet ze graag, maar als ze een andere weg wil dan jij moet je haar weten te overtuigen. Als eten heeft ze het liefste kaviaar, maar je kan niet elke dag zes gooien. Hiermee willen we zeggen dat ze graag haar brokjes eet met een beetje vlees of ander lekkers erdoorheen.

Ze is gezond en kan hopelijk nog een aantal jaar mee. Wie wil deze diva een mooi laatste huisje geven?

Wij zoeken voor onderstaande honden een nieuw huisje:

 
Op dit moment hebben wij een aantal honden om te herplaatsen. Onderstaand vindt u hiervan een korte omschrijving. Wilt u meer informatie over 1 van deze honden mail dan naar honden@gaus.nl
 

Labradoodle reu 3 jaar (gereserveerd)

Een lieve enthousiaste en vrolijk hond. Helaas kan hij zijn werk als geleidehond niet meer uitvoeren. Door omstandigheden heeft hij aandacht gekregen voor katten tijdens zijn werk. Voor iemand met een visuele beperking niet handig, maar als huishond is hij fantastisch.

Wel moet je blijven trainen zodat zijn aandacht voor katten niet omslaat in jacht, maar hier zullen wij jullie zeker bij gaan helpen. 

Verder is hij helemaal medisch onderzocht op heupen, ellebogen en ogen. Dit is allemaal perfect! 

 

Hij speelt graag samen met je met een bal, maar zal een andere activiteit zoals detectie of agility ook heel leuk vinden.

Labradoodle reu 1 jaar (gereserveerd)

Een vrolijke jonge hond!
Helaas kan hij niet aan zijn opleiding beginnen doordat hij heupdysplasie heeft. Op dit moment heeft hij hier geen last van, maar we weten niet hoe zich dit in de toekomst gaat ontwikkelen.

Een nieuwe eigenaar moet er rekening mee houden dat er in de toekomst speciaal voer, medicatie of een fysio behandeling kan komen.

Door een aantal gebeurtenissen is hij niet dol op borstelen en trimmen en hier zal dan ook nog extra aandacht aan besteed moeten worden.

Hij is levendig en wil er graag samen op uit.

Reacties zijn gesloten.